Despre mine…

Călugărul din vechiul schit,

o zi la el m-a găzduit

şi de-ale lumii mi-a vorbit,

şi de amor şi de iubit mi-a povestit

cînd am plecat l-am întrebat:

ce dor aprins te-a îndemnat,

să-ţi cauţi loc printre sihaştri?-

el mi-a răspuns: DOI OCHI ALBAŞTRI!

Sînt totul întruchipat în nimik…Am fost creată la o margine a bucuriei,undeva în nordul ţării acolo unde iarba este mai verde,unde păsările cîntă mai dulce şi unde freamătul copacilor îţi şoptesc vorbe de dor,de alinare şi de susţinere sufletească. Sînt totul pentru cineva si nimik pentru altcineva…dar pentru cine…caut şi eu răspunsul…sînt enigmatica privire a eului meu cu însaşi creaţia mea,eu sînt eu şi nimeni altcineva…

Corina (2)c1

O parte din detestul faţă de “C”

Mi-a căzut un fir de ploaie pe faţă,  dar era o adresare greşită… nu am vrut să zic nimic ca să nu-l supăr dar, … m-a supărat el pe mine… Mi-a zis că caută o fetiţă dulce ca ciocolata, cu nume sonor ca un cîntec de ciocîrlie şi care nu are în construcţia lui litere de “C”.  M-am uitat lung la el şi nu am simţit nimic, doar o uşoară ignorare a sufletului meu faţă de mine. Nu sînt eu cea care crede în basme dar aidoma acestui strop de ploaie m-am plîns de viaţa mea. De ce sînt eu cea vinovată de “C” –ul transpus în faţa literelor „orina” ? Cine îmi spune?  De ce anume ciocolată?… care este înghiţită de ploaie ca nisipul de mare…. ORINA – foarte semiotic… – ierarhizare a literelor. Fire de neîncredere se aştern pe faţa stropului de ploaie care începe să se topească în ochii mei albaştri devenit străveziu. Îşi făcuse casă din ei, din ochii mei. O adevărată bucurie pentru el sub atmosfera sufletului meu supărat… Şi totuşi sînt persoana care nu crede în basme … şi-a făcut culcuş sub pupilă şi nu mai vrea să plece… Uitase de fata cu nume de ciocolată şi a adormit liniştit. Nu vreau să cred că visul meu se termină aici căci mai apoi va izbucni războiul inimii mele… Nu mă contrazice, nu vreau să se spulbere iubirea faţă de culoarea albastră, faţă de ploaie şi detestul faţă de litera “C”. E de vină cine? Nu … eu sînt cea de vină care a rupt lanţul de încredere faţă de TOTUL responsabilităţii univoce necindiţionate. Adunătura răbdării cu cea a încrederii a făcut acces de tuse cînd ironia sorţii a vrut ca nimicul să fie ceva de folos. Încerc să trec peste indiferenţa celor din jur precum stropul de ploaie a trecut peste detestul faţă de mine. Ştiu că sînt un nimeni la poalele neînţelesului de sine şi sub umbrela ignoranţei. Lăsaţi- mă să cred în continuare aşa căci viaţă în culoare roz nu există. Elegantul vieţii se construieşte din parafrazarea: “A fi sau a NU fi?”

Corina Lebedinscaia

Au rămas 10 zile (10 decembrie 2010)

10 zile….numărate, nenumărate???Asta doar pentru mine contează…, de ce oare ar interesa pe cineva care nu ştie macar un punct din ceea ce se întîmpla în simpla mea existenţă de trecere savuroasă a unui glonte de nisip tulburat de vise?

Nu m-ar interesa dacă cineva m-ar întreba ce va fi peste 10 zile?

Nu vreau să spun nimic, nu vreau să ma supun fiorului de speranţă, vreau doar să cred că lumea îmi aparţine şi sunt fericită că este aşa.

  1. 10/12/2010 la 21:21

    F bine faci papusha succese mai departe……..mai shocat prin aceste rinduri …

    • corinalebedinscaia
      10/12/2010 la 21:59

      Multumesc mult!

  2. Stanev
    19/07/2011 la 14:57

    Buna Ziua,

    Aveti talent literar. De ce nu scrieti?
    AM si eu o intrebare, care nu are legatura cu frumoasele dumneavoastra idei. Imi puteti spune daca exista mai multe localitati Cimislia, in Repubica Moldova? Ma intereseaza Cimislia de Tighina, dar nu mai stiu ce organizare administrativa mai are acum tara mea natala. SI m-ar mai interesa sa iau legatura cu cineva din cea mai veche scoala a orasului – care era sat cand locuiam eu acolo.

  3. Cristi
    04/03/2013 la 12:55

    Ai mult talent, trebuie sa-l fructifici…
    Cristi

    • 04/03/2013 la 13:36

      Multumesc pentru apreciere…
      Încerc să găsesc acea inspiraţie pentru a fructifica talentul…

      Cory

  4. Mariana
    19/07/2013 la 14:20

    Foarte frumos!

  5. 04/05/2014 la 16:46

    Foarte frumos scris..As vrea sa aflu daca imi permiti si mie sa ma inspir din micul tau univers enigmatic?

  6. Peter Kremps
    19/10/2014 la 14:37

    Esti un vis frumos , intr-un vis frumos…Nascuta din nimic si asa de dulce…acesta este misterul existentei noastre efemere. Toata aceasta frumusete a ta nu este degeaba , nu-i stii rostul dar face parte din echilibrul universal , cineva suspina cand te vede , poate fi de dor , de drag sau de invidie…tu trebuie sa starnesti sentimente si nu poti alege pe care…alegerea vine de la altcineva , Acela care a dat drumul stropului de ploaie , personificat de tine…si a dat drumul stropului de ploaie ca sa il porti cu tine spre o alta destinatie in care nu ar fi putut sa ajunga singur…este mersul Universului neanteles…Ai un destin in lume , care a inceput frumos … ai fost aleasa sa ai aceasta figura angelica cu un scop … tocmai acela este lucrul care trebuie sa te anime , sa te insufleteasca…Succes in toata viata ta Dulceata !….

    • 19/10/2014 la 16:48

      Mulțumesc pentru cuvinte frumoase! Apreciez gestul care contează mult pentru o femeie! Nimicul din mine trăiește prin apreciere! Nu vreau sa fiu un creator de sentimente, deoarece ma regăsesc foarte bine in anturajul existentei fara ele iar cine si le creează sunt sub propria răspundere! Multa bafta!

  7. Peter Kremps
    31/10/2014 la 20:45

    Crezi ca totul iese cum vrei tu ?…ca vrei sau nu , sentimente starnesti… si aprecierea celor din jur este tot de tine provocata …Esti foarte frumoasa , placuta privirii si „destupata” in gandire…cine a ales sa fi asa a avut un scop…si pe cine a pus in jurul tau ii ieste favorit , adica Cel de Sus il iubeste. Este un privilegiu sa intalnesti o fata frumoasa si desteapta…Zile senine si sa fi Iubita!

  8. 141270
    02/11/2014 la 09:17

    Ochii tai frumosi ca cerul,
    Oglindesc in ei Pamantul,
    Tot ce inseamna frumusete,
    Soare , ploaie chiar si vantul…

    Cand esti trist cauti scapare,
    In ceva ce te intareste…
    Te face sa uiti de toate,
    Sufletul iti intinereste…

    Doar cand vezi doi ochi albastri,
    Ca si marea ce adanca…
    Sau ca floarea de cicoare
    Ce infrumuseteaza o lunca…

    Te bucuri doar ca sa-i vezi,
    Nu le ceri nimic sa faca…
    Nici sa superi posesoarea,
    Ii spui doar ceva sa-i placa…

    Si sa-i faca ziua buna,
    Sa inteleaga ca-i frumoasa,
    Ca nu trece doar prin lume
    Si la multi barbati le pasa…

    Numai zile frumoase … de la mine….

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu