Prima pagină > Creaţii > Încălzirea trotuarelor în Montreal

Încălzirea trotuarelor în Montreal

Deplasarea peste grămezi de zăpadă sau prin noroi sunt niște situații care vor ține de trecut pe strada Sfînta Ecaterina din Montreal, Canada. Acest lucru va fi posibil deoarece se studiază posibilitatea ca principala arteră comercială să fie dotată cu trotuare încălzite, notează La Presse.

În urma mai multor consultări, în care încălzirea trotuarelor a fost discutată, s-a solicitat inginerilor orașului de a elabora un studiu de fezabilitate care va răspunde numeroaselor întrebări a acestei inovații.

Într-un interviu, Claude Cheated streetsarette, director al infrastructurii, drumurilor și transporturilor din oraș menționa : ” Este posibil de făcut acest lucru tehnic? Cum va putea fi integrat acest lucru într-un proiect? Unde se va scurge apa existînd riscul înghețării din nou!? Vom evalua oportunitatea ideii bazate pe costuri”.

André Poulin, director general de Destination al centrului orașului Montreal afirmă că eliminarea automată a zăpezii va accentua atracția comercială în strada Sfînta Ecaterina în timpul iernii. O situație de acest gen ar fi binevenită în timpul sărbătorilor, perioada cea mai importantă pentru comercianți. Aceștia nu vor achita pentru acest serviciu cum se întîmpla spre exemplu în Oslo, Norvegia.

Experiența altor orașe, însă, demonstrează faptul că încălzirea trotuarelor nu funcționează atît de bine atunci temperatura scade foarte mult. Acest tip de infrastructură există de mai mulți ani în Europa și Japonia, dar și în Michigan, Holland, Statele Unite unde au fost instalate o rețea de țevi prin care circulă apă caldă. Pentru a reduce costurile sunt utilizate surplusurile de energie de la centralele electrice.

http://moldovanoua.ca/?p=494

Categorii:Creaţii
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu