Prima pagină > Creaţii > „Ce avem și ce uităm” de Maria Duenas

„Ce avem și ce uităm” de Maria Duenas

IMG_20140620_191001Maria Duenas este o scriitoare contemporană realistă care m-a făcut să simt emoțiile și să trăiesc viețile personajelor din cartea citită – împreună cu ei.

„Ce avem și ce uităm” este o operă care mi-a părut foarte complexă la început, fiind acțiuni care se povesteau pe mai multe planuri și care mă încurcau uneori. Însă o dată ce am intrat în jocul lecturii, ea devenea din ce în ce mai interesantă.

Această publicație ne oferă o clară viziune a vieții care poate fi reluată de la început după ce ai fost trădată, fiind descrise începuturile unor noi trăiri.

Acea nouă poveste de dragoste plină de suspans, nu o vom întîlni de la începutul cărții unde e descrisă mai mult trădarea, dar pe parcurs care este dominată de mult suspans și situații deocheate.

Acțiunea este petrecută în jurul Blancăi Perea care părăsește Spania deoarece este părăsită de soț, pentru o femeie mai tînăra de la care acesta așteaptă și un copil. Ea fiind profesoară universitară acceptă o bursă în California care are ca scop scoaterea la lumina a cercetărilor lui Andres Fontana. De fapt această bursă este o invenție a lui Daniel Carter, un personaj singur și trist care vrea să aducă un omagiu profesorului său care murise într-un accident de mașină alături de soția lui (Carter), care îl ajuta pe Fontana la cercetari.

În cartea întîlnim și alte personaje care la fel sunt decepționați și ar dori sã o ia de la capăt, făcînd astfel acțiunile pline de suspans intersectîndu-se cu activitatea pe care o are Blanca.

Aceasta descoperă pe parcursul activității sale că Andres Fontana fusese îndrăgostit de soția sa Aurora Carter, că Fontana a avut o relație cu Darla, o femeie plină de ură, care mai apoi îl șantajează pe Daniel pentru a primi o parte din moștenirea lăsată de Fontana. La un moment dat Blanca vrea să renunțe dar mai apoi se răzgîndește și descoperă iar niște lucruri imprevizibile : faptul că în Santa Cecilia, chiar în universitatea unde era ea a existat o misiune franciscană dar și dragostea lui Daniel Carter.

Astfel, în carte am întîlnit o realitate crudă care are un deznodămînt fericit, un Craciun împlinit în care totul se termină cu bine, în care dragostea își găsește locul în noul cuplu format dintre Blanca și Daniel.

 

Categorii:Creaţii
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu